Alnatura Bio mandljevo maslo belo, 250 g
Kot namaz ali za rafiniranje omak in sladic
€ 7,46 € 8,29 -10%
(€ 29,84 / kg, vklj. 9,5% DDV - izklj. stroški dostave)
Lastnosti in prednosti
- finega okusa
- izdelano iz sladkih mandljev
- brez vsebnosti grenkih mandljev
- Vegansko
- Vegetarijansko
Št. izd.: XPI-MM-125982, Vsebina: 250 g, EAN: 4104420181113
Opis
Kreativni kuharji uporabljajo to belo mandljevo maslo ne le kot okusen namaz, ampak tudi za oplemenitenje lahkih omak, v sladicah in smutijih ali za peko. Sladki mandlji (brez grenkih mandljev) dajejo čudovito fin okus in zagotavljajo prijetno poslastico za brbončice.
Opomba: Izdelano brez emulgatorjev in stabilizatorjev. Zato se olje lahko loč in priplava na površino. Pred uporabo na kratko premešajte, da se olje ponovno vmeša in mandljevo maslo bo spet gladko in kremasto.
Predlog za recept: Blagi preliv iz malin in mandljev
Potrebujete:
- 50 gramov malin
- 3 žlice belega mandljevega masla (75 g)
- 3 žlice vode
- 2 žlici malinovega kisa
- 1 žlička soli (5 g)
- 1 ščepec popra
Priprava:
- Operite maline.
- Zmešajte vse sestavine, razen malin.
- Maline pretlačite v pire in vmešajte v preliv.
Namig: Očarljiv preliv je idealen kot svež pridih barve z zeleno frisée solato ali z mešanico sadne in listne solate (npr. z melono ali breskvijo). Preliv daje sadnim solatam pikanten pridih. Če želite, lahko mandljevo maslo nadomestite tudi s tahinijem.
Znamka: | Alnatura |
---|---|
Oblike prehrane: | Vegansko, Vegetarijansko |
Vrste izdelka: | Živila, Mousse |
Lastnosti izdelkov: | Vegansko, Vegetarijansko |
Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.
Sestavine
- olupljeni mandlji [1]
- iz ekološkega kmetijstva
Lahko vsebuje sledi mleka, arašidov, lešnikov, indijskih oreščkov, orehov, makadamije, sezama in volčjega boba.
Hranilna vrednost
Hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 2818 / 673 kj / kcal |
Maščobe | 61 g |
od tega nasičene maščobne kisline | 4,8 g |
Ogljikovi hidrati | 5,2 g |
od tega Sladkor | 4,6 g |
Vlaknine | 7,7 g |
beljakovine | 22 g |
Sol | 0,01 g |