Bake Affair Kmečki kruh SINGLE
Klasični mkečki kruh
RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo
Opis
Ta klasičen kmečki kruh ne sme manjkati pri nobeni malici. Visokokakovostne sestavine lahko zelo enostavno in brez zapletov predelamo v okusen kruh.
Zahtevane sveže sestavine:
- 215 ml vode
Nasveti:
- Da bo kruh še bolj hrustljav, peki papir navlažite z vodo.
- Takoj, ko dno porjavi, je kruh pečen.
Priprava:
- Mešanico za peko vsujte v posodo, dodajte 215 ml mlačne vode in testo gnetite ročno ali z električnim mešalnikom približno 3 minute.
- Testo pokrijemo in pustimo počivati v posodi pri sobni temperaturi (pribl. 24 °C) približno 45 - 60 minut.
- Delovno površino pomokamo.
- Testo položimo na pomokano delovno površino in ga ponovno pregnetemo. Oblikujemo okroglo obliko in testo položimo v posodo ali na pekač, obložen s peki papirjem.
- Testo malo pomokamo in pokrijemo ter pustimo vzhajati na toplem (cca. 24°C) cca. 60 minut.
- Pečico segrejemo na 230°C (40 minut pred zaključkom vzhajanja).
- Testo prevrnemo na pekač, obložen s peki papirjem, ali na kamen za peko.
- Z ostrim rezilom zarežite po vrhu testa.
- Pomembno: rezi morajo biti dovolj globoki, da lahko para zlahka uhaja.
- Tukaj lahko pustite svoji ustvarjalnosti prosto pot in ustvarite vzorce!
- Pečemo 15 minut pri 230°C, nato zmanjšamo temperaturo na 190°C in pečemo še 30 minut.
- Odstranite s pekača in kruh popolnoma ohladite
- Narežite in postrezite.
Znamka: | Bake Affair |
---|
Prehrambena dopolnila ne služijo kot nadomestilo za zdravo in uravnoteženo prehrano. Shranite na mestih, ki niso dosegljiva otrokom.
Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.
Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.