Opis
S to mešanico za peko lahko zelo enostavno in hitro pripravimo krhko testo, brez predznanja o peki. Piškoti, obogateni z okusno burbonsko vanilijo, so odličnega okusa.
Zahtevane sveže sestavine:
- 330 g masla
- 2 rumenjaka
Nasveti:
- Piškote lahko pred preko premažemo s tanko plastjo vode in jih okrasimo s sesekljanimi oreščki, dekorativnim sladkorjem ali drugimi dekorativnimi dodatki.
- Piškote lahko napolnimo tudi z marmelado ali čokoldano kremo ali okrasimo z glazuro (glej recept spodaj).
- V nepredušnem kozarcu, shranjeni na hladnem in suhem mestu, bodo piškoti zdržali vsaj 8 tednov.
Priprava:
- Odprite embalažo in vsebino stresite v večjo posodo.
- 330 g mrzlega masla narežemo v manjšo posodo in dodamo k mešanici za peko skupaj z dvema rumenjakoma. Ročno, s kuhalnico ali z aparatom testo zgnetemo (gnetemo približno 2-3 minute).
- Testo zavijemo v folijo za živila in postavimo v hladilnik za približno 60 minut ali čez noč.
- Pečico segrejemo na temperatura 170°C.
- Pekače obložimo s peki papirjem.
- Delovno površino in testo pomokamo in testo razvaljamo na debelino cca. 5 mm. S pomočjo modelčkov izrežemo piškote in jih položimo na pekače.
- Pečemo en pekač za drugim na srednji rešetki (odvisno od velikosti piškotov) cca 10-15 minut, dokler ne postanejo svetlo rjavi. Pustite, da se na kratko ohladijo in jih odstranite s pekača.
- Piškote potresemo s kakavom v prahu, sladkorjem v prahu ali kokosom, po želji okrasimo z glazuro ali napolnimo z marmelado ali čokoladno kremo.
Recept za glazuro iz jajčnega beljaka:
- Jajčni beljak stepemo do trdega snega. Zdaj postopoma dodajajte sladkor v prahu in nato stepajte na najvišji stopnji še približno 1-2 minuti. Ko ima sneg pravo konsistenco, da se pojavijo vrhovi, ko jo izvlečete metlico, .glazuro predevamo v vrečko in z njo okrasimo krhke piškote.
Znamka: | Bake Affair |
---|
Prehrambena dopolnila ne služijo kot nadomestilo za zdravo in uravnoteženo prehrano. Shranite na mestih, ki niso dosegljiva otrokom.
Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.
Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.