Opis
S to mešanico za peko lahko na enostaven in hiter način pripravite slastne medenjake. Privoščite si sproščujoč dan peke s svojo družino in uživajte v nebeškem vonju svežih piškotov!
Zahtevane sveže sestavine:
- 25 g masla
- 120 g medu
- 2 jajci
- 15 ml vode
Nasveti:
- Da se bo čudovit okus medenjakov v celoti razvil, je najbolje, da testo čez noč pustite počivati v hladilniku. Dobri medenjaki zahtevajo čas.
- Medenjaki bodo zdržali najmanj 8 tednov v nepredušni posodi, shranjeni na hladnem in suhem mestu.
- Medenjaki so odlični že brez dodatkov, lahko pa jih še po želji okrasite.
Priprava:
- Odprite mešanico za peko in vsebino stresite v večjo posodo.
- 25 g masla narežite na majhne koščke in dodajte v skledo z mešanico. Mešajte ročno ali z mešalnikom približno 2 minuti, dokler se maslo ne poveže z mešanico. Dodajte 120 g medu, 2 jajci in 15 ml vode ter dve minuti gnetite ali mešajte.
- Testo zavijemo v folijo za živila in postavimo v hladilnik za približno 60 minut ali čez noč.
- Testo vzamemo iz hladilnika ½ ure pred izdelavo medenjakov. Pečico predhodno segrejte na 180°C. Pekače obložite s peki papirjem.
- Delovno površino in testo potresite z moko, nato razvaljajte na 1 cm debelo. Testo izrežite z modelčki za piškote.
- Medenjake položite na pekač in jih premažite z 1 stepenim jajcem. Pekač položite na sredino pečice in pecite 12-15 minut. Piškoti naj se ohladijo na rešetki. Pojeste lahko kar take ali jih še prej poljubno okrasite!
Recept za glazuro iz jajčnega beljaka:
Jajčni beljak stepete v čvrst sneg. Nato postopoma dodajajte sladkor v prahu in dobro premešajte (na najvišji stopnji približno 1-2 minuti). Maso s čvrsto konsistenco vstavimo v vrečko za dekoriranje in z njo okrasimo piškote.
Znamka: | Bake Affair |
---|
Prehrambena dopolnila ne služijo kot nadomestilo za zdravo in uravnoteženo prehrano. Shranite na mestih, ki niso dosegljiva otrokom.
Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.
Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.