Bake Affair Starodavni žitni kruh

Z avstrijskimi sestavinami

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

S to mešanico za peko lahko pripravite okusen starodavni žitni kruh brez predznanja o peki. Kislo testo iz trde pšenice in sladni cuvée zagotavljata slasten okus. Idealno za vso družino.

Potrebne sveže sestavine: 430 ml vode

Nasveti:

  • Za hrustljav izdelek lahko peki papir navlažite z vodo.
  • Takoj ko dno kruha porjavi, je kruh pečen.

Navodila za 1 kg starodavnega žitnega kruha:

  • Mešanico za peko vsujte v posodo, dodajte 430 ml mlačne vode in testo gnetite ročno ali z mešalnikom približno 3 minute.
  • Testo pokrijemo in pustimo počivati v skledi pri sobni temperaturi (pribl. 24°C) približno 45 - 60 minut.
  • Delovno površino pomokajte.
  • Testo položite na pomokano delovno površino in ga pregnetemo. Oblikujte okroglo obliko in položite s koncem navzdol v košaro za peko ali na pekač, obložen s papirjem za peko.
  • Testo malo pomokamo in pokrijemo ter pustimo zoriti na toplem (cca. 24°C) cca 60 minut.
  • Pečico segrejemo na 230°C (40 minut pred zaključkom vzhajanja).
  • Testo prevrnemo na pekač, obložen s peki papirjem, ali na kamen za peko.
  • Z ostrim rezilom zarežite po vrhu testa.
  • Pomembno: rezi morajo biti dovolj globoki, da lahko para zlahka uhaja.
  • Tukaj lahko pustite svoji ustvarjalnosti prosto pot in ustvarite vzorce!
  • Pečemo 15 minut pri 230°C, nato zmanjšamo temperaturo na 190°C in pečemo še 30 minut.
  • Odstranite s pekača in kruh popolnoma ohladite
  • Narežite in postrezite.

Z litoželeznim loncem:

  • Med vzhajanjem potisnite mrežico na srednjo višino pečice in nanjo položite litoželezni lonec s pokrovom. Pripravite rokavice za peč.
  • Vroče litoželezno posodo z rokavicami postavite na ognjevarno površino in odstranite pokrov. Vzhajano testo iz posode prestavite neposredno v lonec, tako da razpokan vrh ostane na vrhu. Zaprite z vročim pokrovom, postavite v pečico in pecite 15 minut (pri 230 °C). Nato previdno odstranite pokrov, znižajte temperaturo pečice na 190 °C in kruh pecite približno 20 minut do hrustljave in rjave barve. Kisli kruh previdno obrnite iz ponve, pustite, da se popolnoma ohladi na rešetki in postrezite.
Znamka: Bake Affair
Prehrambena dopolnila ne služijo kot nadomestilo za zdravo in uravnoteženo prehrano. Shranite na mestih, ki niso dosegljiva otrokom.
Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Bake Affair Starodavni žitni kruh

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Starodavni žitni kruh" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder