Bake Affair Starodavni žitni kruh
Z avstrijskimi sestavinami
RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo
Opis
S to mešanico za peko lahko pripravite okusen starodavni žitni kruh brez predznanja o peki. Kislo testo iz trde pšenice in sladni cuvée zagotavljata slasten okus. Idealno za vso družino.
Potrebne sveže sestavine: 430 ml vode
Nasveti:
- Za hrustljav izdelek lahko peki papir navlažite z vodo.
- Takoj ko dno kruha porjavi, je kruh pečen.
Navodila za 1 kg starodavnega žitnega kruha:
- Mešanico za peko vsujte v posodo, dodajte 430 ml mlačne vode in testo gnetite ročno ali z mešalnikom približno 3 minute.
- Testo pokrijemo in pustimo počivati v skledi pri sobni temperaturi (pribl. 24°C) približno 45 - 60 minut.
- Delovno površino pomokajte.
- Testo položite na pomokano delovno površino in ga pregnetemo. Oblikujte okroglo obliko in položite s koncem navzdol v košaro za peko ali na pekač, obložen s papirjem za peko.
- Testo malo pomokamo in pokrijemo ter pustimo zoriti na toplem (cca. 24°C) cca 60 minut.
- Pečico segrejemo na 230°C (40 minut pred zaključkom vzhajanja).
- Testo prevrnemo na pekač, obložen s peki papirjem, ali na kamen za peko.
- Z ostrim rezilom zarežite po vrhu testa.
- Pomembno: rezi morajo biti dovolj globoki, da lahko para zlahka uhaja.
- Tukaj lahko pustite svoji ustvarjalnosti prosto pot in ustvarite vzorce!
- Pečemo 15 minut pri 230°C, nato zmanjšamo temperaturo na 190°C in pečemo še 30 minut.
- Odstranite s pekača in kruh popolnoma ohladite
- Narežite in postrezite.
Z litoželeznim loncem:
- Med vzhajanjem potisnite mrežico na srednjo višino pečice in nanjo položite litoželezni lonec s pokrovom. Pripravite rokavice za peč.
- Vroče litoželezno posodo z rokavicami postavite na ognjevarno površino in odstranite pokrov. Vzhajano testo iz posode prestavite neposredno v lonec, tako da razpokan vrh ostane na vrhu. Zaprite z vročim pokrovom, postavite v pečico in pecite 15 minut (pri 230 °C). Nato previdno odstranite pokrov, znižajte temperaturo pečice na 190 °C in kruh pecite približno 20 minut do hrustljave in rjave barve. Kisli kruh previdno obrnite iz ponve, pustite, da se popolnoma ohladi na rešetki in postrezite.
Znamka: | Bake Affair |
---|
Prehrambena dopolnila ne služijo kot nadomestilo za zdravo in uravnoteženo prehrano. Shranite na mestih, ki niso dosegljiva otrokom.
Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.
Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.